23 Mayıs 2024 Perşembe

Gizlilik ve Çerez Politikaları

GİZLİLİK POLİTİKASI

Global Media Yayın Platformları A.Ş. olarak mahremiyetinize ve kişisel verilerinizin güvenliğine önem vermekteyiz. Kişisel verilerinizin ve mahremiyetinizin korunması bizim için sadece kanuni bir yükümlülüğün yerine getirilmesinden ibaret değil, iş modelimizle güvenle ve gönül rahatlığıyla tasarrufta bulunmanız için siz müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için temel bir taahhüdümüzdür.

Bu Gizlilik Politikamızın amacı, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun) uyarınca temas ettiğimiz kişisel veriler veya kişisel olmaya verilere ilişkin, Şirketimizin genel anlayışını ve ruhunu sizlerle paylaşmak; bu kapsamda değerli ziyaretçilerimizi bilgilendirmektir. Bu kapsamda Global Media Yayın Platformları A.Ş., Kanun’da öngörülen ilkeler kapsamında, kişisel verilerin işlenmesi, silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesi, aktarılması, ilgili kişinin aydınlatılması ve veri güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili Kanun’dan kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmektedir. bu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikasında sizlere kişisel verilerin işlenmesi süreçlerine ilişkin bilgi vermeye ve sizleri en iyi şekilde bilgilendirmeye çalışacağız.

1. Kişisel Veri Toplama Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

Global Media Yayın Platformları A.Ş., www.globalmediaas.com.tr başta olmak üzere diğer internet siteleri ve mobil aplikasyonlar, sosyal medya hesapları, fiziki mekânlarının ziyaretleri, çağrı merkezleri, Global Media Yayın Platformları A.Ş. e-posta adreslerine gönderilen iletiler, çerezler, faks, posta, CCTV, adli ve idari makamlardan kendisine gönderilen tebligatlar ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işitsel, elektronik veya yazılı olarak, Kanun’da belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak toplamaktadır.

Kişisel verileriniz, Global Media Yayın Platformları A.Ş. ile aranızdaki hukuki ilişkinin niteliğine göre (örneğin, müşteri, müşteri adayı, çalışan, çalışan adayı, fiziksel ziyaretçi, çevrimiçi ziyaretçi, iş çözüm ortağı / tedarikçi) farklı hukuki sebeplerle işlenmektedir. Keza, sürecin niteliğine göre de (örneğin, çağrı merkezi veya etkinlik süreçlerinde) farklı nitelikte kişisel veriyi toplamaktayız.

Bu kişisel veri işleme faaliyetlerinden, halka açık olabilecek kapsam ve sınırlardaki kişisel veri işleme faaliyetlerine ilişkin hukuki sebep, toplanan veri kategorileri ve diğer işleme faaliyetlerine ilişkin detayları ilgili aydınlatma metninde sizlerle paylaşmaktayız.

Üye-Ziyaretçi Aydınlatma Metni

Müşteri Adayı Aydınlatma Metni

Çalışan Adayı Aydınlatma Metni

Fiziki Ziyaretçi Aydınlatma Metni

İş Ortağı ve Tedarikçi Aydınlatma Metni

Çerez Politikası

2. Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşlendiği

Global Media Yayın Platformları A.Ş. olarak, tüm süreçlerimizde faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesini temin etmek ve sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktayız. Global Media Yayın Platformları A.Ş., kişisel verilerini işlediği süreç ve kişisel verisi işlenen farklı kişi gruplarına göre farklı alt amaçlarla kişisel verileri işlemektedir. Her bir aydınlatma metninde, kişisel verilerin hangi amaçlarla işlendiği detaylı olarak yer almaktadır. Lütfen ilgili aydınlatma metinlerini referans alınız.

3. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Global Media Yayın Platformları A.Ş., kişisel verilerinizi “bilme gereği” ve “kullanma gereği” ilkelerine uygun olarak, gerekli veri minimizasyonunu sağlayarak ve gerekli teknik ve idari güvenlik tedbirlerini alarak işlemeye özen göstermektedir. Lakin, iş faaliyetlerinin yürütülmesi veya denetimi, iş sürekliliğinin sağlanması, dijital altyapıların işletilmesi farklı paydaşlarla sürekli veri akışını zaruri kıldığı için işlediğimiz kişisel verileri belirli amaçlarla üçüncü kişilerle aktarmak durumundayız. Ayrıca, sözleşmesel ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi yerine getirebilmesi için kişisel verilerinizin doğru ve güncel olması çok önemlidir. Bunun için de muhtelif iş ortaklarıyla ve hizmet sağlayıcılarla çalışmak durumundayız. Her koşulda kişisel veri aktarımları, güvenli ortam ve kanallar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Kişisel verileriniz, işleme amacının gerektirdiği durumlarda ve sadece bununla sınırlı olarak şirket içi aktarılmakta, gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerle, iş ortaklarıyla, iştirakler ve bağlı ortaklıklarla, tedarikçiler yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla Kanun’da belirtilen kurallar çerçevesinde paylaşılmaktadır. Her bir aydınlatma metninde, kişisel verilerin hangi amaçlarla işlendiği ve hangi amaçlarla üçüncü kişilere aktarıldığı detaylı olarak yer almaktadır. Lütfen ilgili aydınlatma metinlerini referans alınız.

4. Kişisel Verilerin Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Alınan Teknik ve İdari Tedbirler

Global Media Yayın Platformları A.Ş., kişisel verilerinizin gizliliği, bütünlüğü ve güvenliğinin sağlanması için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Bu kapsamda, kişisel verilerin hatalı kullanımını, hukuka aykırı olarak işlenmesini, verilere yetkisiz erişimi, verilerin ifşa edilmesini, değiştirilmesini veya imha edilmesini engellemek için gerekli önlemleri almaktayız.

Global Media Yayın Platformları A.Ş., işlediği kişisel verilere hukuka aykırı erişimin engellenmesi, bu verilerin hukuka aykırı işlenmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin muhafazasının sağlanmasına ilişkin olarak aşağıdaki teknik ve idari tedbirleri almaktadır:

Anti-Virüs: Global Media Yayın Platformları A.Ş.’nun bilgi teknolojileri altyapısında bulunan tüm PC ve sunucularda periyodik olarak güncellenen anti-virüs uygulaması yüklüdür.

Firewall: Global Media Yayın Platformları A.Ş. sunucularını barındıran veri merkezileri, periyodik olarak güncellenen yazılım yüklü firewalllarca korunmakta olup, ilgili yeni nesil firewalllar tüm personellerin internet bağlantılarını kontrol etmekte ve bu kontrol sırasında virüs ve benzeri tehditlere karşı koruma sağlamaktadır.

VPN: Sunucu sistemlerimize IP-SEC VPN ile bağlanmakta olup, iki nokta arasındaki trafik şifreli bir şekilde iletilmektedir.

Kullanıcı Tanımlamaları ve Need to Know: Global Media Yayın Platformları A.Ş. ve çalışanlarının Global Media Yayın Platformları A.Ş. sistemlerine olan yetkileri sadece iş tanımları ile gerekli olduğu ölçüde sınırlandırılmış olup, herhangi bir yetki ve görev değişikliği söz konusu olması durumunda sistemsel yetkileri de ivedi olarak güncellenmektedir. Tüm çalışanlarla ayrıca kapsamlı Bilgi Güvenliği ve Gizlilik Sözleşmesi yapılmıştır.

Bilgi güvenliği Tehdit ve Olay Yönetimi: Global Media Yayın Platformları A.Ş. sunucularında ve güvenlik duvarlarında oluşan olaylar “Bilgi Güvenliği Tehdit ve Olay Yönetimi” sistemine aktarılmaktadır. Bu sistem güvenlik tehdidi oluştuğunda sorumlu personelleri uyarmakta ve ivedi bir şekilde tehdide cevap verilmesi imkânı sağlamaktadır.

SSL: Kişisel verilerin alındığı web sitesindeki tüm alanlar SSL ile korur.

Sızma Testi: Periyodik olarak Global Media Yayın Platformları A.Ş. sistemindeki sunuculara, bilgisayarlarına ve örnek bir uygulamaya sızma testi manuel olarak tedarikçi bir firma tarafından yapılmaktadır. Bu test sonucunda oluşan güvenlik açıkları kapatılarak, ilgili güvenlik açıklarının kapatıldığına dair doğrulama testi yapılmaktadır.

Eğitim Portalı: Global Media Yayın Platformları A.Ş. çalışanlarının çeşitli bilgi güvenliği ihlallerine karşı farkındalıklarını artırmak ve bilgi ihlali olaylarında insan faktörünün etkisini en aza indirmek için periyodik olarak farkındalık eğitimleri düzenlenmekte olup; tüm çalışanlar farklı muhteviyatta kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği eğitimi almaktadırlar.

Temiz Masa Prensibi: Global Media Yayın Platformları A.Ş. iç kuralları uyarınca çalışanlar, temiz masa prensibine uymakla yükümlüdür. Kağıt ortamdaki kişisel verilerin mutlaka kilitli dolaplarda muhafaza edilmesini ve sadece yetkili kişiler tarafından erişilmesini sağlanır.

Global Media Yayın Platformları A.Ş.’nun gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Global Media Yayın Platformları A.Ş. tarafından işletilen platformlara veya Global Media Yayın Platformları A.Ş. sistemine yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Global Media Yayın Platformları A.Ş. bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

Kişisel Verilerin Saklanması ve Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi Şartları

Global Media Yayın Platformları A.Ş., işlediği kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca Kanun ile uyumlu olarak muhafaza eder. Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikasında bu süreler detaylı olarak belirlenmiştir.

Global Media Yayın Platformları A.Ş., iş süreçleri kapsamında fiziki, elektronik, web sitesi, e-posta gibi kanallardan toplayarak işlediği kişisel verileri, Kanun Madde 7, 17 ve Türk Ceza Kanunu Madde 138 uyarınca ilgili kanunların öngördüğü süreler ve/veya işleme amacının gerekli kıldığı süreler boyunca saklamaktadır. Bu sürelerin sona ermesi durumunda ise Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri ve Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Rehberi uyarınca silecek, yok edecek veya anonim hale getirecektir.

Global Media Yayın Platformları A.Ş., Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca hazırladığımız Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası kapsamında silme, yok etme ve anonim hale getirmeye ilişkin yöntemleri ve aldığı teknik ve idari tedbirleri ayrıntılı olarak yer almaktadır.

İlgili Kişinin Hakları

İlgili Kişinin Kanun Madde 11 uyarınca sahip olduğu haklar aşağıda belirtilmiştir:

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

KVK Kanunu 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

(d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi belirtmek ve kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla; Global Media Yayın Platformları A.Ş. İnternet Sitesi’nden erişebileceğiniz İletişim Formu’nu doldurarak, ilgili talepleri gerçekleştirebilirsiniz. Telefon üzerinden gerçekleştirilen taleplerde, ardından diğer usullere uygun bir başvuru yapılması için yönlendirme yapılacaktır.

Belirtilen yöntemlerle taleplerinizi bize iletmeniz durumunda Global Media Yayın Platformları A.Ş., talebinizin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Global Media Yayın Platformları A.Ş. tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren başvuruda; talep ettiğiniz hususun açık ve anlaşılır olması, talep ettiğiniz konunun şahsınız ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediyor iseniz bu konuda özel olarak yetkili olmanız ve yetkinizi belgelendirilmesi, başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliğinizi tevsik edici belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

ÇEREZ POLİTİKASI

Güncelleme Tarihi: 01.04.2023

Mecidiyeköy Yolu Cad. Trump Towers No:12 D:221 Şişli/İstanbul adresinde faaliyet gösteren Global Media Yayın Platformları A.Ş. ( Global Media Yayın Platformları A.Ş. ) işletilen ve yönetilen Platform’a kayıt olan Üyeler’e; bunlar dışında Ziyaretçiler’e; (ikisi birlikte Kullanıcı/lar ) Platform aracılığıyla sunulan Hizmetler kapsamında herhangi bir şekilde Kullanıcılar’ın Platfom’u ziyaretleri sırasında Global Media Yayın Platformları A.Ş. tarafından çerezler ( Çerez/Çerezler ) kullanılmaktadır. Bu Çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( KVKK ) olmak üzere Global Media Yayın Platformları A.Ş.’nin tabi olduğu mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Global Media Yayın Platformları A.Ş., İlgili Kişi hakkında elde ettiği kişisel verileri Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni ile ve KVKK hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamaz.

Bu Çerez Politikası, Kullanıcı Sözleşmesi’nin ve Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni’nin eki niteliğinde olup bu metinlerin ayrılmaz bir parçasını teşkil eder. Bu Çerez Politikası’nda büyük harfle kullanılan ve ayrıca tanımlanmayan terimler, Kullanıcı Sözleşmesi’ndeki ve/veya Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni’ndeki anlamlarını haiz olacaktır.

1. Çerez (Cookie) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

2. Çerezler Nasıl Kullanılmaktadır?

Global Media Yayın Platformları A.Ş. çerezleri;

  • Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:
    • Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve
    • Web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.
  • Global Media Yayın Platformları A.Ş. tarafından işletilen platformlara nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  • İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Global Media Yayın Platformları A.Ş., çerezler yoluyla elde edilen bilgileri sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.
  • Platfom’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Üyeler’in, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.
  • Platform’u analiz etmek ve Platform’un performansını arttırmak. Örneğin, Platfom’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da Ziyaretçiler’in aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Ziyaretçi’nin daha sonraki ziyaretinde arama sorgularının hatırlanması veya Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, Kullanıcılar’ın görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

Çerez Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

  • Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.
  • İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.
  • Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.
  • Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.
  • Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

4. Kullanım Bakımından Çerez Türleri

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu Çerezler, Platfom’un düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu Çerezler’e, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç duyulur ve engellenmesi halinde Platform düzgün çalışamaz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu Çerezler, Platform’un işleyişinin analiz edilip anlaşılmasını ve Kullanıcı ile etkileşime geçerek Platform’un geliştirilmesini sağlar. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler: Bu Çerezler Kullanıcı’ya daha kolay ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Önceki tercihleri hatırlamak, Platform üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişilmesini sağlamak, Platform’un etkin şekilde kullanılması, Kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve Ziyaretçiler’in Platform’u nasıl kullandığı hakkında gibi işlevler yerine getirir. Niteliği gereği bu türdeki Çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgileri içerebilir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir. Platform’da kullanılan İşlevsel ve Analitik Çerezler bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekildedir: Google Analytics, Google Ad Manager, Adform Data Management Platform, Criteo, Teads, Neustar, Pubmatic ve Oracle Data Management (BlueKai).

Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler: Bu Çerezler, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilgi çekebilecek içeriklerin saptanarak sunulması için kullanılmaktadır. Kullanıcılar’ın ilgi alanları ve seçimleri doğrultusunda hedeflenen ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyimini artırmaya yarar. Kullanıcının internet tarayıcısı ayarlarından gerekli ayarlamaları yapması mümkündür. Her halükarda bu ayarlar, internet tarayıcısı bazlı değişebilmektedir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir. Ancak bu engelleme, reklam içeriklerini bütünüyle engellemeyecek; sadece kullanıcının ilgisini çekebilecek reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır. Platform’da kullanılan Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekildedir: Google Analytics, Google Ad Manager, Criteo, Facebook, Twitter, Instagram, Teads, Neustar, Pubmatic, Oracle Data Management (BlueKai), Hotjar, OneSignal, Taboola ve Gemius.

Flash Çerezleri: Platform’da yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Üçüncü Taraf Çerezleri: Platform; üçüncü parti güvenilir, tanınmış reklam sağlayıcılarıyla çalışmaktadır. Üçüncü parti hizmet sağlayıcılar kullanıcıya özel reklamları sunabilmek için kendi Çerezleri’ni yerleştirmektedirler. Üçüncü parti tarafından yerleştirilen Çerezler Platform’da ziyaretçilerin gezinme bilgilerini toplar, işler ve nasıl kullandıklarını analiz eder.

5. Saklandığı Süre Bakımından Çerez Türleri

Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında ve akıllı mobil cihazında kişi tarafından silinene veya belirli bir tarihe varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu Çerezler, çoğunlukla kullanıcıların tercihlerini ve site hareketlerini ölçmek amacıyla kullanılır.

Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu Çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Bu Çerezler, kullanıcı ziyaret ettiği Platform’da belirli bir süre pasif kaldığında veya Platform’u kapattığında silinir. Platform’da üçüncü kişilerin hizmet sağlaması için ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için yukarıda tanımlandığı üzere Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler kullanılır. Bu Çerezler, ziyaret edilen web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve kişisel verileri toplayabilir. Platform, bilgi toplamak, demografik verileri ve ilgi alanlarını hatırlamak, reklam gösterimleri ve ziyaret edilme sayısını belirlemek gibi durumlar için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Platform ziyaret edildiğine ve bu eklentiler kullanıldığında, Platform doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcısına iletilir ve ziyaret etmekte olunan web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ kullanıcıya ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesaba ait verilerle birleştirebilir.

Global Media Yayın Platformları A.Ş.’nin sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği veriler üzerinde herhangi bir kontrolü yoktur. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, yöntemlerle ve süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel veri politikaları dikkatlice incelenmelidir.

Belirli Çerezler’in kullanımı Platform’un doğru biçimde çalışması için zorunludur. Çerez kullanımının engellenmesi söz konusu olur ise Platform her ziyaret edildiğinde verilen bilgilerin tekrar girilmesi gerekir ve bununla birlikte Global Media Yayın Platformları A.Ş.’nin internet üzerinden sağladığı bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir veya Platform’daki sayfaların bir kısmını görülemeyebilir.

İşbu Çerez Politikası’nı değiştirme hakkımız saklıdır.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/globalai/bistgundem.com/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/globalai/bistgundem.com/wp-includes/functions.php on line 5420